Prvomajski protest podrške radnicima Instituta “Dr Simo Milošević“

Prvomajski protest podrške radnicima Instituta “Dr Simo Milošević“

nija slobodnih sindikata Crne Gore organizovala je Prvomajsku protestnu šetnju u Igalu kao podršku zaposlenima u Institutu “Dr Simo Milošević” koji već četvrti mjesec ne primaju platu, pa im je egzistencija dovedena u pitanje. Sa protestnog skupa Vladi je upućen apel da hitno zaustavi dalje urušavanje ove renomirane zdravstvene ustanove čiji su računi u blokadi duže vrijeme, što dovodi u pitanje njen opstanak. Institut se bavi zdravstvenim turizmom i rehabilitacijom više od 70 godina i u njemu borave pacijenti iz mnogih evropskih zemalja. Istovremeno, posjeduje dragocjene prirodne resurse a u njegovom vlasništvu je i Vila “Galeb”, poznatija kao Titova vila, koja predstavlja posebnu turističku atrakciju za posjetioce iz cijelog svijeta. Konačno, Institut je nastavna jedinica Univerziteta Crne Gore, jer se kompletna praktična ali i teorijska nastava na Fakultetu primijenjene fizioterapije obavlja u Igalu. 

Podršku zaposlenima u Institutu dali su predstavnici brojnih sindikata među kojima je i Nezavisni sindikat policije Crne Gore (NSPCG), čiji predsjednik i članovi trpe antisindikalnu diskriminaciju od strane poslodavca. 

Sa protesta podrške radnicima Instituta u Igalu

USSCG je ovom prilikom uputila poruku poslodavcima i političkim elitama da je spremna da se bori za vrijednosti 1. maja, te da neće dozvoliti prodaju  državnih kompanija, uključujući i Institut „Dr Simo Milošević“. “Institut je brend koji je širio slavu Crne Gore u svijetu i Vlada mora naći novac za ovaj dragulj a od Vlade i Skupštine tražimo hitno donošenje zakona kojima će se građanima garantovati da neki privredni subjekti, zbog budućih generacija, ne mogu biti privatizovani”, poručeno je sa protestne šetnje. 

UNIJA SLOBODNIH SINDIKATA CRNE GORE
www.usscg.me