Održana 15. Skupština  Saveza samostalnih sindikata BiH

Održana 15. Skupština Saveza samostalnih sindikata BiH

Usvajanje Zakona o minimalnoj plati u iznosu od 1.000 konvertibilnih maraka (500 EUR), izmjene Zakona o radu i poboljšanje ekonomsko-socijalnog položaja radnika u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) ostaju ključni ciljevi Saveza samostalnih sindikata BiH, poručeno je sa 15. Skupštine te sindikalne centrale, koja je održana u Gradskoj vijećnici u Sarajevu. Delegati Skupštine jednoglasno su izabrali rukovodstvo u naredne četiri godine a za novog-starog predsjednika SSS BiH izabran je Selvedin Šatorović.

Predsjednik Skupštine SSS BiH biće Fikret Alić iz Sindikata BH Telekoma a potpredsjednici u mandatnom periodu 2023-2027. Miralem Topalović iz Sindikata metalaca FBiH i Fuad Tekešić iz Sindikata radnika komunalne privrede.

Skupštini su, pored delegata i gostiju iz Bosne i Hercegovine, prisustvovale i kolege iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Sjeverne Makedonije. Uručene su zahvalnice dugogodišnjim sindikalnim aktivistima i predstavnicima međunarodnih organizacija s kojima SSS BiH decenijama gaji uspješnu saradnju a prije održavanja same Skupštine, organizovana je međunarodna panel diskusija.

Savez Samostalnih Sindikata BiH