STRANI RADNICI  POSTAJU NAŠA REALNOST

STRANI RADNICI POSTAJU NAŠA REALNOST

Niske plate i bahati odnos poslodavaca tjeraju radnike iz Republike Srpske

Izrazito niske plate u privatnom sektoru, loš i bahat odnos poslodavaca prema radnicima, te otvorene granice ka zemljama Zapadne Evrope, doveli su do velikog odliva kvalifikovane radne snage iz Republike Srpske (RS) u potrazi za većim platama i boljim uslovima rada.

Iz tih razloga, tržištu rada u RS posljednjih godina potrebna je strana radna snaga koja dolazi uglavnom iz siromašnih zemalja Dalekog Istoka. Najviše radnih dozvola strancima je izdato u oblasti građevinarstva, poljoprivrede, prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo, te uslužnih djelatnosti.

Primjetan je i trend angažovanja stranaca na sezonskim poslovima, posebno u poljoprivredi. Mnogi od njih rade na crno. Po zvaničnim podacima Zavoda za zapošljavanje RS, ove godine je značajno povećan broj stranih radnika pa je za prvih šest mjeseci 2023. izdato 1236 radnih dozvola za strance, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine, kada je taj broj bio 593.

Jednostavnija procedura zapošljavanja stranaca

Od 2022. godine pojednostavljene su procedure za zapošljavanje stranih radnika i pribavljanje dokumenata potrebnih za radnu dozvolu. Skraćeno je i vrijeme njenog izdavanja. Ključni uslov je da na birou rada u sjedištu poslodavca nema nezaposlenih lica koja ispunjavaju uslove za zapošljavanje na radnom mjestu za koje se izdaje dozvola. Međutim, često se dešava da NK ili KV radnik iz inostranstva ima fiktivni sertifikat za obavljanje određenog posla, što nema domaći radnik na birou. Tada poslodavac ima mogućnost da dovede stranca, iako se takav profil radnika već nalazi na evidenciji nezaposlenih, s tim da domaći radnici više ne žele da rade teške poslove za male plate.

Godišnju kvotu radnih dozvola za zapošljavanje stranih državljana utvrđuje Zavod za zapošljavanje RS, uz saglasnost Vlade. Kvota radnih dozvola potom se šalje Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine (BiH), kako bi Savjet ministara donio konačnu odluku o kvoti radnih dozvola u BiH. Ovi uslovi još uvijek donekle štite domaće radnike.

Poslodavci traže ukidanje kvota za strane radnike

Republika Srpska je dugo godina imala istu kvotu radnih dozvola za zapošljavanje stranaca. S obzirom na probleme poslodavaca da nađu odgovarajuće radnike na domaćem tržištu. 2022. godine povećana je kvota za novo zapošljavanje stranaca, a na to je uticao i rast stranih ulaganja.

Tako godišnja kvota u RS ove, kao i prošle godine, iznosi 1.400, od čega je 1.000 novih i 400 produženih radnih dozvola. Ista kvota biće i naredne, 2024. godine, a stav poslovne zajednice je da se kvote trebaju povećati, pa čak i ukinuti u potpunosti.

Republika Srpska – prolazna stanica za strane radnike

Strani radnici zaposleni kod domaćih poslodavaca imaju ista prava, obaveze i odgovornosti kao i zaposleni državljani Republike Srpske. Praksa, međutim, pokazuje nešto sasvim drugo. Strani radnici uglavnom rade za najniže plate, pristaju na lošije uslove, rade prekovremeno, krše se njihova radnička prava i ne pruža im se adekvatna zaštita na radu. Zbog jezičkih i kulturnih barijera, strani radnici nisu adekvatno obučeni za bezbjedan i zdrav rad, pa su česte teže povrede na radu i smrtni slučajevi. Poseban problem su strani radnici koji dolaze u Republiku Srpsku preko agencija za zapošljavanje u njihovim matičnim zemljama. Oni tim agencijama plaćaju visoke provizije, zbog čega su u podređenom položaju, dok u nekim slučajevima postoje klasični robovlasnički odnosi i radna eksploatacija. Upravo zbog niskih plata i loših uslova rada, Republika Srpska stranim radnicima služi samo kao prolazna stanica i jedini im je cilj da se domognu posla u zemljama zapadne Evrope.

Stranci ne mogu adekvatno zamijeniti domaće radnike

Na domaćem tržištu bi bilo dovoljno radne snage, ako bi se radnik adekvatno platio, uz poštovanje svih prava, te obezbjeđivanje potrebnih uslova za dostojanstven rad. Poslodavci se, nasuprot tome, drže floskule „ako nećeš ti, ima ko hoće da radi i za najnižu platu“. Ovakav stav poslovne zajednice tjera domaće radnike da bolje plate i uslove rada potraže u drugim zemljama, što dovodi do nedostatka radne snage i zapošljavanja stranaca. Poslodavci treba da shvate da uspjeh jedne kompanije zavisi od kvaliteta njenih radnika, a da kvalitetnog radnika, bio on stranac ili domaći, treba dobro platiti i nagraditi.

Iz tog razloga, Savez sindikata Republike Srpske (SSRS) se konstantno zalaže za zaključivanje kolektivnih ugovora, povećanje najniže plate i sektorskih plata, kako bi se smanjio odliv radne snage iz RS. Radnici više neće da preživljavaju, već žele pristojne plate i da žive od svog rada.