UGS Nezavisnost kreirala digitalnu bazu podataka

UGS Nezavisnost kreirala digitalnu bazu podataka

Digitalna Baza podataka UGS „Nezavisnost“ koristiće svim nivoima organizacije. U njoj će biti evidentirani i (ovlašćenim korisnicima) dostupni podaci o članstvu, povereništvima, granskim i teritorijalnim organima, sekcijama, stručnim službama i centrali. Biće tu i ključna dokumenta – statuti, programi, registracije, kolektivni ugovori, pravilnici, sporazumi, informacije o međunarodnoj saradnji… Baza će umnogome olakšati svakodnevni rad UGS „Nezavisnost“, a biće korisna i u kreiranju raznih analiza, istraživanja i izveštaja.
U prikupljanju podataka strogo će se poštovati Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, a baza će biti efikasno zaštićena od zloupotreba.
Baza je proizvedena u okviru projekta „Sindikati za pravedan oporavak“ koji je podržala Evropska konfederacija sindikata uz finansijsku pomoć EU.

Prezentacija Baze podataka UGS „Nezavisnost“

Aplikacija Nezavisnosti za prijave kršenja radnih prava

UGS “Nezavisnost” je nedavno aktivirala aplikaciju „Moja radnička prava – Nezavisnost“ koja omogućava prijavljivanje kršenja radničkih prava putem onlajn kanala Google play store, Apple store ili preko veb sajta nezavisnost.org. To je prva mobilna aplikacija u Srbiji za kršenje radnih prava zaposlenih. Cilj je da se ustanovi obim kršenja prava zaposlenih, identifikuju poslodavci koji to čine i da stručna služba “Nezavisnosti” pruži pravnu pomoć.

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“

UJEDINJENI GRANSKISINDIKATI “NEZAVISNOST”
www.nezavisnost.org